Video

Guus Meeuwis geeft eerste stadionconcert voor kinderen

27 november 2018 om 15:06
nl
'Groots Junior', zo gaat het eerste stadionconcert voor kinderen heten dat Guus Meeuwis geeft. Dat kondigde hij dinsdag tijdens een persconferentie aan.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Eerder vertelde hij al dat het een uniek project gaat worden in Nederland. Het is het eerste stadionconcert voor kinderen in Nederland. Groots Junior gaat plaatsvinden op woensdagmiddag 12 juni 2019 in het Philips Stadion in Eindhoven. Twee dagen daarna vindt in hetzelfde stadion voor de veertiende keer op rij het concert 'Groots met een zachte G' plaats. "Ik liep al een tijdje met het idee rond en nu hebben we er echt iets van kunnen maken."

Wachten op privacy instellingen...

Guus Meeuwis laat weten dat bij de zondagmiddagshow van Groots met een zachte G altijd al veel gezinnen met kinderen komen. "Dat vormde de inspiratie om een concert speciaal voor kinderen te geven. Met dit concert wil ik kinderen op een bijzondere manier hun allereerste stadionconcert laten beleven. Alle kinderen zijn welkom, maar we denken dat kinderen van 6 tot en met 12 jaar dit het leukste vinden”, zegt hij.

Management met kinderen
Zes kinderen vormen het management van Groots Junior en zullen allemaal een eigen taak hebben. “Kinderen weten zelf het beste wat zij leuk vinden tijdens een concert", zegt Guus. "Het enthousiasme springt er tijdens de vergaderingen vanaf en ze komen keer op keer met frisse nieuwe ideeën en adviezen."

 

 

Gioia buigt zich over de kleding. "Ik zorg ervoor dat de gastartiesten, wij en Guus er goed uitzien. In de outfits wil ik de kleuren van het logo verwerken. Dat zijn oranje, Egyptische en poederblauw." Flip verzorgt het geluid en licht en dat is nog best een uitdaging. "Het is nog licht tijdens het concert dus we moeten goed kijken wat we kunnen doen met de lichtshow." En zo hebben ze allemaal een plan verteln ze tijdens de persconferentie. 

Wachten op privacy instellingen...

De jongste zoon van Guus, Jules, heeft ook een rol in het geheel. "Hij is mijn persoonlijke manager, want hij kent mij het beste." Voor Jules is het ook heel bijzonder. "Het is leuk en wel grappig, maar hij luistert niet zo goed. Gisteren heb ik hem naar bed gestuurd, maar hij ging niet." 

Tijdens het concert zal rekening worden gehouden met de leeftijd van het publiek. Zo worden er zitplaatsen op het veld geplaatst, maar is er uiteraard ook genoeg plaats om te dansen. De liedjes van Guus Meeuwis zullen centraal staan, maar er zullen ook zeker speciale gasten komen. Wie dat worden, is nog een verrassing.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.