Vijftien arrestaties en meerdere gewonden na ruzie op familiefeest in Rijen, arrestatieteam ingezet - Omroep Brabant

Vijftien arrestaties en meerdere gewonden na ruzie op familiefeest in Rijen, arrestatieteam ingezet

28 november 2018 om 09:15
Een arrestatieteam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vijftien mensen aangehouden na een een uit de hand gelopen familiefeest in Rijen. Tijdens het feest zou zijn geschoten en gevochten. Meerdere mensen moesten naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden behandeld.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Het feest vond plaats in zaal De Vijf Eiken aan de Oosterhoutseweg in Rijen. Het zou gaan om een Tilburgse familie. De politie wil dat niet bevestigen. Rond één uur ontstond er ruzie waarbij mogelijk schoten werden gelost. "Er brak paniek uit onder de feestgangers. Het was een behoorlijk chaotische situatie", aldus woordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Waar de ruzie over ging, is nog niet bekend. De politie onderzoekt dat.

Arrestatieteam
Tientallen agenten en een arrestatieteam gingen op de melding af. Ook werden politiehonden en een helikopter ingezet. Op de Oosterhoutseweg werden twaalf personen uit hun auto's gehaald. Ze hadden, toen de politie arriveerde, het feest al verlaten. Volgens Uytdehage worden personen verdacht van openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit.

Wachten op privacy instellingen...

 

Onder de verdachten zijn een 18-jarige man uit Rijen die een ploertendoder bij zich had, een 26-jarige Tilburger en een 36-jarige man uit Beverwijk. Deze laatste verdachte werd aangehouden, omdat hij een ongewenste vreemdeling is.  

De verdachten zijn met een arrestantenbus naar het politiebureau gebracht. Ze zitten vast en mogen alleen hun advocaat zien. Eerder meldde de politie dat er twaalf aanhoudingen waren verricht, dat bleken er later in de ochtend meer te zijn. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Wachten op privacy instellingen...

Hoofdwond
Volgens de politie is er niemand gewond geraakt door een schietpartij. Wel moesten meerdere personen naar het ziekenhuis. Zo is er iemand met een hoofdwond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Anderen zijn zelf naar de spoedeisende hulp gegaan. Onder de slachtoffer zijn een vrouw (46) en een man (40), beiden zonder vaste woon of verblijfplaats. Ze hebben aangifte gedaan van zware mishandeling en van openlijke geweldpleging.

Wachten op privacy instellingen...

'Zigeunerfeest'
De eigenaar van zalencentrum 'De Vijf Eiken' in Rijen noemt het 'klote' dat het feest dinsdagnacht uit de hand is gelopen. Volgens hem ging het om een feest van zigeuners. Gelukkig bleef zijn personeel ongedeerd. Woensdag wil hij de deuren van zijn zaak toch weer openen voor gasten.

 

 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...