Drie zware ongelukken op A58, weg weer vrijgegeven

EINDHOVEN - Op de A58 van Breda naar Eindhoven hebben vrijdagmiddag drie zware ongelukken plaatsgevonden. De weg tussen Eindhoven en Tilburg was lange tijd afgesloten.

Door de drie ongelukken ontstond een enorme ravage. Ambulances, politie, brandweer en een traumaheli kwamen eraan te pas. 

Een vrachtwagen reed rond vijf uur op een andere vrachtwagen. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, vermoedelijk een man uit Bulgarije, raakte bekneld en zou zwaargewond zijn. De man moest bevrijd worden door de brandweer. Het slachtoffer moest met spoed naar het ziekenhuis. De weg richting Eindhoven werd volledig afgesloten. 

 

Even later botsten nog drie vrachtwagens op elkaar aan de andere kant van de weg, bij Oirschot. De chauffeur van de achterste vrachtwagen raakte ook bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Ook de chauffeur van de middelste vrachtwagen is naar het ziekenhuis gebracht. 

Politieagenten schreven ondertussen boetes uit aan automobilisten die het ongeluk filmden met hun telefoon. Minstens acht mensen werden op de bon geslingerd. 

Derde ongeluk
Eerder op de dag gebeurde er een ongeluk bij Batadorp. Daar botste een bestelbusje met een tankwagen, wat voor vijf kilometer file zorgde. Het busje raakte total loss. Achterin stond een watertank, waardoor de bestuurder bekneld raakte. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en heeft volgens de hulpverleners veel geluk gehad.