Armoede in Zuidoost-Brabant: 1 op 11 kinderen is de dupe

4 december 2018 om 10:57
nl
Ongeveer 8500 kinderen in Zuidoost-Brabant leven in een gezin dat moeilijk kan rondkomen. Bij een derde van deze groep is het inkomen meer dan 2200 euro netto per maand. Dat betekent volgens het GGD dat moeilijk rondkomen niet altijd samengaat met een laag inkomen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Van alle gezinnen met kinderen tussen de nul en elf jaar oud die moeite hebben met rondkomen, krijgt 22 procent financiële steun vanuit de gemeente. 

Eindhoven en Helmond
De meeste kinderen van gezinnen die moeilijk rond kunnen komen, wonen in Eindhoven en Helmond. Maar ook een aantal kleinere gemeenten scoort hierop relatief hoog.

Het onderzoek laat ook zien dat er in gezinnen die moeite hebben om rond te komen, soms te weinig geld is voor het lidmaatschap van een vereniging, kinderopvang, kleding, zwemles, activiteiten, voeding en zelfs medicijnen of een bezoek aan een hulpverlener. 

Problemen
Kinderen die leven in armoede ervaren meer problemen. Armoede zorgt bijvoorbeeld voor minder kans op een opleiding, heeft betrekking op je woonsituatie en je gezondheid. Schaamte, sociaal isolement, eenzaamheid, stress en depressies kunnen een gevolg zijn. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.