Man (57) in gevangenis opgepakt voor liquidatie van Robert Sengers in 2004

4 december 2018 om 12:49
nl
De politie heeft dinsdagochtend een 57-jarige man opgepakt op verdenking van de moord op Robert Sengers in 2004. De man zat op het moment van aanhouding al in de gevangenis voor een ander strafbaar feit.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Sengers werd op 8 september 2004 vermoord in Esbeek. Het was vermoedelijk een afrekening in de onderwereld. Een coldcaseteam van de politie heropende de zaak laatst en vroeg daarbij de hulp van het publiek in via programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. 

Dodenlijst
De vader van Sengers vertelde een week geleden dat zijn zoon op een dodenlijst stond. "Hij was ook erg slim, kon goed leren. Hij heeft uiteindelijk voor werktuigbouwkundige geleerd en kon overal aan de slag. Hij hoefde zich hier dan ook helemaal niet mee bezig te houden", aldus zijn vader. 

De vader doelt op de handel van Sengers in verdovende middelen. Daarnaast was zijn zoon bevriend met mensen uit het criminele circuit. "Ik heb geen idee hoe hij hierin is gerold, dat heeft hij me nooit verteld."

Onderzoek
De politie heeft niet bekendgemaakt hoe ze de vermoedelijke dader op het spoor zijn gekomen. Het onderzoek naar de zaak gaat verder. De verdachte zal gehoord worden, hij wordt verdacht van moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.