De oudste nog rijdende DAF truck staat in Bakel en vervoert 'de Sjimmy' - Omroep Brabant
Video

De oudste nog rijdende DAF truck staat in Bakel en vervoert 'de Sjimmy'

4 december 2018 om 21:41
nl
Een internationale zoektocht van het 90 jaar oude DAF naar de oudste truck die nog professioneel in gebruik is, eindigde dichtbij. Namelijk in Bakel. Bij het familiebedrijf Hoefnagels, om precies te zijn. Hun DAF A1600 uit 1968 wordt nog ieder jaar gebruikt om hun attractie van kermis naar kermis te vervoeren. De krasse truck wordt met liefde onderhouden en staat glimmend in de loods te wachten op weer een nieuw kermisseizoen.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Frits Hoefnagels staat al heel zijn leven op de kermis. Met een cakewalk, ook wel 'Lunapark' genoemd, maar bij velen beter bekend als 'de Sjimmy'. Die gecompliceerde attractie gaat van kermis naar kermis in de laadbak van zijn DAF's. Waaronder twee A1600's, waarvan de ene dus 50 en de andere 49 jaar is. 

'De truck is ons visitekaartje'
Hoefnagels: "Die trucks zijn ook wel een beetje ons visitekaartje als we ergens komen, dus zorgen we ervoor dat ze er mooi blinkend uitzien. Maar ze rijden ook nog geweldig en doen nog steeds waar ze lang geleden voor gemaakt zijn. We bouwen op en breken af en gaan weer verder en dat doen we met onze trucks."

Niet voor in het museum
Dat ze mooi zijn wist Hoefnagels al, maar dat ze ook uniek zijn werd hem dus pas onlangs bekend. Dus kan zijn truck weleens van waarde zijn voor een verzamelaar of interessant voor een museum. Maar daar wil de kermisexploitant toch niet al te veel over horen. 

"Het is niet de bedoeling dat ik 'm ga verkopen, want ik gebruik 'm gewoon voor m'n werk. Maar een keer op een tentoonstelling zou wel kunnen. Via DAF staat mijn truck nou in de belangstelling en dat is natuurlijk wel leuk. Maar ik merk het ook op kermissen dat ie opvalt en dat mensen de truck herkennen van vroeger."

Wachten op privacy instellingen...

Eind deze maand heeft Frits Hoefnagels en zijn zoon Nicky een ontmoeting bij DAF. Het bedrijf maakte zelf ook al een promotiefilmpje met de kermisexploitant uit Bakel en zijn nog steeds actieve oldtimer.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.