Project X-feest aangekondigd in Katwijk bij Cuijk, duizenden jongeren geven aan dat ze komen

5 december 2018 om 16:44
nl
Katwijk telt maar een paar honderd inwoners. Toch lijkt het erop dat er vrijdag duizenden mensen naar het dorpje komen. Op Facebook is een Project X-feest aangekondigd. Bijna zevenduizend mensen hebben al aangegeven dat ze komen. Ook op andere plekken zoals op WhatsApp geven jongeren massaal aan naar Katwijk te zullen komen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

'Feest! In Katwijk', dat is het enige dat er aan info is gegeven op de Facebook-pagina van het aangekondigde 'feestje' in het dorpje Katwijk. Toch hebben ondertussen zo'n 6800 mensen aangegeven dat ze vrijdag komen. Nog eens 16.000 mensen zijn geïnteresseerd zo is te zien op de pagina.

Achteraf blijkt de uitnodiging afkomstig is van een 15-jarig meisje dat via een Snapchatgroep haar vriendengroep uitnodigde voor haar verjaardag. Daarna zette iemand anders die uitnodiging openbaar op Facebook.

In eerste instantie dacht de politie dat het om het Zuid-Hollandse Katwijk ging, maar zij laten weten dat het toch echt om het dorpje in Noord-Brabant gaat. 

Groningen
De naam Project X werd in september 2012 bekend. Een meisje had de uitnodiging voor haar verjaardagsfeest openbaar op social media gedeeld, waarop duizenden jongeren naar haar woonplaats Haren trokken en enorme rellen veroorzaakten.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!