Luc maakte een levensgrote beer voor zijn vriendin, en nu voor iedereen [FOTO'S]

5 december 2018 om 18:09
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Luc tussen zijn Mr. Johnny James beren (foto: Kevin Cordewener)
Omroep Brabant
Foto: Kevin Cordewener
Omroep Brabant
Foto: Kevin Cordewener
Omroep Brabant
Foto: Kevin Cordewener
Omroep Brabant
Foto: Kevin Cordewener
Omroep Brabant
Foto: Kevin Cordewener
1/7 Luc uit Den Bosch verkoopt levensgrote beren: "Iedereens grootste vriend"
Het begon als een cadeautje om zijn vriendin in het buitenland te verrassen, maar inmiddels heeft Luc uit Den Bosch een bedrijf in gigantische knuffelberen. Met succes, Mr. Johnny James wordt met open armen ontvangen.
Profielfoto van Kevin Cordewener
Geschreven door
Kevin Cordewener

Luc Holterman was pas net samen met zijn vriendin, toen zij naar Parijs vertrok om daar te studeren. De eerste verjaardag die hij van haar mee zou maken, zat ze in de stad van de liefde. Samen met haar ouders en een vriendin ging hij op bezoek, maar daar hoorde wel een bijzonder verjaardagscadeau bij: "Ik wilde een grote knuffel van luxe interieurstoffen, maar dat kon ik niet vinden. Toen heb ik stof besteld en heb de beer bij een naaiatelier laten maken." Dat kostte wat moeite, maar was het zeker waard. "Kwam ik bij mijn schoonouders die ik net kende, propte ik ook nog de auto vol met zo'n grote beer", lacht Holterman. 

12 samples
Eenmaal terug in Nederland viel de beer enorm in de smaak bij familie en vrienden en zo werd het idee van een bedrijf in beren geboren: "We hebben 12 proefexemplaren gemaakt voor we tevreden waren over het model, vanaf toen is de bal gaan rollen."

Praatprogramma's
Het harde werken zit er nog niet op. Luc vult alle beren met de hand. De beer komt binnen als een soort hoes en hij vult ze met gerecycled plastic: "Per beer ben ik ongeveer twintig minuten bezig. Ik kijk alle praatprogramma's terug en dan is het goed te doen." 

 

Warme beertjes over de toonbank
Hij hoopte één beer in de maand te verkopen, maar inmiddels doet hij er een paar per week op de post. De Bosschenaar geniet met volle teugen: "Als ik dan een foto zie van een gozer van mijn leeftijd die op zo'n knuffel in slaap is gevallen, dat is het allergaafste. Echt waanzinnig om mee te maken." Voorlopig is Luc nog wel zoet met het vullen van de beren. 

Belangstellenden moeten wel in de buidel tasten: een beer kost 350 euro.

Wachten op privacy instellingen...