110 euro meer kwijt aan onroerendezaakbelasting, inwoners van Cuijk zijn volgend jaar de klos

6 december 2018 om 09:07
Archieffoto
Archieffoto
In Cuijk gaat de onroerendezaakbelasting volgend jaar met 32 procent omhoog. Dit jaar was dat al 12 procent. Huiseigenaren in Cuijk zijn daardoor in twee jaar gemiddeld 110 euro per jaar extra kwijt. De Vereniging Eigen Huis hield een steekproef onder 111 Nederlandse gemeenten en de Brabantse gemeente bleek de sterkste stijger. Het gemiddelde is volgend jaar 2,2 procent.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De VEH hekelt het feit dat huiseigenaren via de ozb moeten opdraaien voor begrotingstekorten. Dit risico neemt volgens de vereniging alleen maar toe nu gemeenten steeds meer nieuwe taken toegewezen krijgen vanuit het Rijk. 

De vereniging kijkt ook bezorgd naar de toekomst. Dan moeten wijken en huizen overschakelen van aardgas op elektriciteit. De VEH vreest dat de huizenbezitters voor de hoge kosten opdraaien. De vereniging vindt dat de ozb niet het stopmiddel mag om de tekorten bij deze 'energietransitie' aan te vullen.

Asten sterke daler
Overigens stijgt de ozb niet in alle gemeenten. In 25 van de 111 onderzochte gemeenten daalt die juist. Een van de grootste dalers is de gemeente Asten, waar de heffing acht procent lager uitvalt.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...