Kringloopwinkel heeft 5000 euro over en geeft het weg aan wie het goed kan gebruiken

6 december 2018 om 09:59
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Kringloopcentrum geeft 5000 euro weg omdat ze het geld over hebben
De Stichting Kringloop Overlangel heeft geld over en geeft daarom 5000 euro weg. Het geld moet terechtkomen bij mensen die het nodig hebben of bij een goed doel. Sinds bekend werd dat de kringloop een flinke smak geld weggeeft worden ze overspoeld met reacties.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Veel, echt heel veel reacties”, zegt Guus Jansen van Kringloop Overlangel. “Stichtingen, mensen of verenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden, dat kan tot 31 december.” Dat de kringloop kan ‘strooien met geld’, heeft simpelweg een economische reden. “We hebben het dit jaar heel goed gedaan, we hoeven geen winst te maken en de vijfduizend euro die over is gaan we terug geven aan de mensen.”

Bij de Stichting Kringloop Overlangel hebben ze het liefst dat aanvragen voor het geld ook uit de regio komen waar ze actief is. Globaal de omgeving Ravenstein, Grave en Schaijk. “Uit die regio komen de mensen ook spullen brengen", verduidelijkt Guus Jansen. “En natuurlijk hoort ons dorp Overlangel daar ook bij.” 

Positieve reacties
Behalve reacties van clubs en stichtingen die de vijfduizend euro wel willen hebben, zijn er ook reacties van klanten die spullen kopen of brengen bij de kringloop. Mario is zo’n vaste klant. “Ik vind het fantastisch dat ze dit doen, echt heel goed.” Hij heeft zelf wel een idee . “Ik weet dat de voetbalclub hier in het dorp het heel goed kan gebruiken.”

Naar wie gaat het geld?
De vrijwilligers van de kringloop gaan in het nieuwe jaar met z’n allen rond de tafel zitten, om een keuze te maken uit de tientallen aanmeldingen. Omdat er echt heel veel aanvragen zijn bestaat er ook een mogelijkheid, dat de vijfduizend euro door meerdere partijen gedeeld moet worden.

 

Wachten op privacy instellingen...