Het huizenaanbod in Brabant groeit het snelste van Nederland

6 december 2018 om 09:58
Archieffoto: ANP
Archieffoto: ANP
De woningbouw in Brabant laat volgens de provincie ‘een duidelijk herstel zien’. In 2017 kwamen er bijna 12.000 nieuwe huizen in Brabant bij. Dat is de grootste toename sinds 2009, concludeert de provincie donderdag in een rapport.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Vergeleken met de andere provincies is Brabant zelfs koploper. Volgens CBS-gegevens is de woningvoorraad in de provincie gegroeid met 7,1 procent vanaf begin 2012 tot en met september 2018. Op de tweede plek komt Flevoland met 6,7 procent.

De woningmarkt zit in de lift, maar er is geen reden om voldaan achterover te leunen, stelt gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte). “Meer vraaggericht bouwen blijft de grootste uitdaging. We kunnen voldoende plannen hebben, maar met te veel van hetzelfde gaan we de gewenste productie niet realiseren.“

Bouwplannen
Volgens de provincie worden er dit en volgend jaar nog 11.000 tot 12.000 woningen gebouwd in de provincie. Bijna driekwart van de nieuwe huizen wordt gebouwd binnen de bestaande stedelijke gebieden, zoals in Hilvarenbeek. Daar worden op het terrein van de voormalige Glaifa-fabriek - midden in het dorp - 17 huizen gebouwd. En het gaat om diverse huizen, zoals starterswoningen, eengezins- en seniorenwoningen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Eindhoven kondigde eind 2017 aan de ‘oververhitting’ van de woningmarkt actief tegen te gaan. De gemeente wil de komende jaren steeds 3000 extra huizen bouwen.

 

Wachten op privacy instellingen...