Video

Tuincentra scoren goed met hun kerstshows: 'Zelfs bezoekers uit de Randstad'

7 december 2018 om 14:11
nl
De Brabantse tuincentra scoren opnieuw goed met hun kerstshows. Dit jaar gaan drie van de zeven prijzen van het vakblad TUINZAKEN en Tuinbranche Nederland naar kerstshows in onze provincie. "Er komen zelfs mensen uit de Randstad kijken", zegt een van de winnaars.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Voor veel tuincentra is december dé tijd van het jaar. De kerstbomen, kerstlichtjes, rendieren en al het ander pracht en praal mag weer opgebouwd worden tot een heuse kerstshow. 

De sferen liepen volgens de jury nogal uiteen: van een kerstbazaar waar je lekker kunt rondsnuffelen tot een chique warenhuis waar je woonideeën op kunt doen. De jury lette bij het uitreiken van de prijzen op de toegankelijkheid van de afdelingen, het pakgemak van de producten, horeca en food, sfeer en gastvrijheid. 

Er werden prijzen uitgedeeld voor de Beste Kerstshow van Nederland in de categorie Klein, Middel en Groot. De andere prijzen waren de Brancheprijs, de Originaliteitsprijs, en de beste Kika Kerstbal-presentatie. In de categorie ‘groot’ zijn twee prijzen uitgereikt.

Coppelmans Helmond winnaar Beste Kerstshow van Nederland categorie Klein
De eerste prijs voor een Brabants tuincentrum is gevallen in Helmond. Volgens de jury was de kerstshow van Coppelmans Helmond écht kerst. Het thema is Home sweet home en de show kenmerkte zich volgens de jury door een sfeervolle nostalgie, in fijne trendkleuren, die de woonkamer tot een plek maken waar je echt tot rust komt.

Ook Tuincentrum De Biezen uit Beek en Donk was een van de genomineerden in deze categorie. De Biezen had als thema ‘Christmas feelings’ en straalt volgens de jury 'het échte kerstgevoel van vroeger uit'.  

AVRI Bloem- en Tuincentrum winnaar Beste Kerstshow van Nederland categorie Middel
Je wordt volgens de jury niet alleen ondergedompeld in Brabantse gezelligheid, maar 'echt onderdeel van een verhaal'. En daarom verdiende AVRI Bloem- en Tuincentrum uit Oosteind de prijs voor de Beste Kerstshow van Nederland in de categorie Middel. Het tuincentrum heeft een showentree, een gang met muziek en een hoop entertainment. 

Coppelmans Nuenen winnaar Brancheprijs
De Brancheprijs is een nieuwe prijs. Tuincentra konden hierbij op elkaar stemmen. Andere tuincentra vonden Coppelmans in Nuenen de beste. “We werden nu vergeleken met andere tuincentra in Nederland. Er zaten veel grote spelers in de race, dus we hadden niet verwacht dat andere vakgenoten ons zouden kiezen. Het is echt een enorme eer”, zegt Patrick Coppelmans, eigenaar van Coppelmans Nuenen. 

 

 

Coppelmans heeft meerdere vestigingen in Nederland en ieder jaar zenden ze andere vestigingen in voor de wedstrijd. “Deze competitie bestaat vijf jaar en ieder jaar is een vestiging wel in de prijzen gevallen. 

Trots
Het klinkt misschien arrogant, maar je begint eraan te wennen dat er een prijs binnen onze groep valt”, vertelt Patrick. “Maar we zijn als Coppelmans-groep door de Brancheprijs nog nooit zo trots geweest als dit jaar. Nu we zijn vergeleken met andere tuincentra in heel Nederland, komen er zelfs mensen uit de randstad ons opzoeken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.