Bejaarde Belg aangehouden voor gestolen AED's in West-Brabant

7 december 2018 om 17:15 • Aangepast 20 november 2020 om 18:57
nl
De politie heeft vrijdag rond het middaguur een 71-jarige Belg opgepakt op een parkeerplaats in het Zeeuwse Rilland omdat hij daar twee gestolen AED's wilde verkopen. Hij bood de reanimatie-apparaten aan via Marktplaats. Een van de AED's komt uit West-Brabant.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De man werd opgespoord met hulp van een lid van de vrijwillige brandweer in Middelburg. De brandweerman werkt bij een bedrijf dat onder meer AED's verkoopt. Hij zag afgelopen week een opvallende advertentie op Marktplaats staan. "Een vrijwel nieuwe AED voor een zeer lage prijs", staat te lezen op Facebook. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Uit nieuwsgierigheid besloot de brandweerman een bod uit te brengen op de AED en af te spreken met de verkoper. Toen hij het serienummer van het apparaat controleerde bleek het om een apparaat te gaan dat dit voorjaar werd verkocht aan Stichting Hartveilig Etten-Leur. Een paar weken geleden werd de AED gestolen.

Verkoop vanuit camper
De bejaarde dader verkocht de AED vanuit een camper ergens in België. De verkoper vertelde de brandweerman 'binnenkort nog een groot aantal op voorraad te hebben.' Daarom werd in samenspraak met de politie een nieuwe afspraak gemaakt met de Belg.

Deze keer in Nederland op de parkeerplaats in Rilland. Een speciaal team van de politie wachtte vrijdag de Belg op. In de camper van de man lagen twee AED's die zeer waarschijnlijk ook gestolen zijn. De recherche gaat de zaak verder onderzoeken. De man wordt verdacht van het stelen of helen van tenminste drie AED's.

Vorige week werden er vijf AED's gestolen in West-Brabant. Mogelijk is die reeks diefstallen opgelost door de arrestatie van de Belg.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.