Kerkruzie in Oisterwijk: geen zondagsdienst, wel zondagsdienst

7 december 2018 om 22:44 • Aangepast 23 maart 2023 om 17:25
nl
Het botert al geruime tijd niet tussen de actiegroep Team Joanneskerk Open en het pastoraal team en bestuur van de Joanneskerk en bisschop De Korte. Als het aan de drie laatsten had gelegen was de kerk al lang gesloten. Maar omdat het Team Joanneskerk Open hier in de zomer met succes bezwaar tegen maakte in Rome, is de kerk aan De Lind in Oisterwijk nog steeds open. Daarmee is de kou echter niet uit de lucht.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Het gaat dan onder meer over de zondagsdiensten van pastor Ad Kennes, die deze diensten voorging zonder toestemming van het pastoraal team- en bestuur. De pastor werd voor deze 'verboden' diensten op het matje geroepen bij de bisschop. 

LEES OOK: Sluit Joanneskerk Oisterwijk alsnog? Bisdom overweegt in beroep te gaan tegen besluit Rome

Vertrouwen is volledig weg
Toch stond ook voor aanstaande zondag weer een zondagsdienst op de planning. En weer zonder toestemming. Daar wordt nu van afgezien, 'gezien de liefdeloze behandeling van pastor Kennes door met name het pastorale team. Het Team Joanneskerk Open laat weten teleurgesteld te zijn over het verbod op de zondagsdienst maar 'te kiezen voor rust en het in bescherming nemen van pastor Ad Kennes'. 

Blijven zoeken naar oplossingen
Ondanks dat 'het vertrouwen in het pastoraal team en het parochiebestuur volledig weg is', wil het Team Joanneskerk 'blijven zoeken naar oplossingen en proberen in gesprek te blijven.'

*) https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.en

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!