Video

PSV’er Denzel Dumfries grapt: 'De volgende keer een Surinamedag'

8 december 2018 om 01:20
nl
Het was vrijdag een Mexicaanse avond bij PSV. Het Philips Stadion stond in het teken van het Noord-Amerikaanse voetbalgekke land. De reden was simpel: PSV vindt Mexico interessant en wil de banden aanhalen.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Voor de wedstrijd tegen Excelsior was er een grote sfeeractie. In de rust liep Carlos Salcido een ereronde. De oud-speler van de regerend landskampioen werd eerder op de dag zelfs officieel benoemd tot ambassadeur van PSV in Mexico.

Wachten op privacy instellingen...

Surinamedag
Verdediger Denzel Dumfries vond het mooi dat PSV zoveel werk van de avond maakte. Hij grapte, na de ruime 6-0 overwinning van zijn werkgever op Excelsior, dat er een vervolg moet komen. "Ik heb net aangegeven dat er snel een keer een Surinamedag gehouden moet worden."

Wachten op privacy instellingen...

Om er serieus aan toe te voegen: "PSV heeft nu, maar ook in het verleden, de nodige Mexicaanse spelers gehad. Het is mooi dat er op deze manier stil bij wordt gestaan."

Heden en verleden
Hirving Lozano en Érick Gutiérrez zijn de twee Mexicaanse spelers in de huidige selectie van PSV. In het verleden speelde Salcido dus voor de Eindhovense club, maar bijvoorbeeld ook middenvelder Andrés Guardado.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.