'Houd je handen goed aan het stuur', KNMI waarschuwt voor zware windstoten

8 december 2018 om 10:55
nl
Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten in het westen van onze provincie op zaterdagmiddag en -avond. Er worden snelheden tot negentig kilometer per uur verwacht.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Houd je handen even goed aan het stuur als je over de Moerdijkbrug of via de A29 naar Zuid-Holland rijdt", benadrukt Casper Hootsen van Weer.nl. 

Wisselvallig
Het weer is dit weekend wisselvallig. Dat is te wijten aan een lagedrukgebied boven Scandinavië. "Daaromheen tollen allerlei 'slechtweergebieden'", legt Hootsen uit. "Die leveren in Scandinavië heel veel sneeuw op en bij ons regen. Maar niet de hele tijd door." 

Vanuit het westen wordt het sinds negen uur 's ochtends langzaam droger in de provincie. Zaterdagmiddag wordt het als laatste ook in de regio's Oss en Cuijk overwegend droog. Soms is er zelfs een beetje ruimte voor de zon. Het wordt zo'n elf graden, heel zacht." 

Hagel en kans op onweer
Aan het eind van de middag en in de avond ontstaan weer nieuwe buien. "Zondag overdag krijgen we te maken met een aantal 'restbuien'. Die buien hebben de neiging om een beetje in lijn te trekken. Daardoor kun je grote verschillen krijgen in Brabant. Op de ene plek misschien hagel en kans op onweer, even verderop zon. Er staat dan een windkracht vier uit het noordwesten en het wordt acht tot negen graden."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!