Honkballer Loek van Mil (34) uit Oss aan beterende hand na hiking-ongeluk

OSS - Honkballer Loek van Mil uit Oss is aan de beterende hand. Artsen hebben hem stabiel verklaard. Maandag kwam naar buiten dat hij in kritieke toestand in een ziekenhuis in het Australische Canberra was opgenomen. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een ongeluk dat volgens zijn club niets met honkbal te maken heeft.

Volgens Australische media raakte Van Mil gewond bij een hiking-ongeluk. Van Mil was in Canberra om met Brisbane Bandits tegen Canberra Cavalry te spelen. Die wedstrijd stond voor zondag op het programma. 

Volgens de honkbalbond zijn de interne bloedingen gestopt en hebben artsen bevestigd dat er geen operatie nodig is. De honkballer kan volgens de bond 'weer rechtop zitten, praten, lachen en grappen maken'. Als deze ontwikkelingen zich doorzetten zou Van Mil het ziekenhuis snel mogen verlaten.  

Neptunus
De 34-jarige Ossenaar staat in de zomermaanden onder contract bij de Nederlandse topclub Neptunus uit Rotterdam, maar sinds 2016 speelt hij tijdens de wintermaanden in Australië. Vorig jaar bezorgde hij Neptunus nog de landstitel door uit te blinken in de Holland Series tegen Amsterdam.

De 2,16 meter lange pitcher speelde eerder in de Verenigde Staten en Japan. Hij veroverde twee jaar geleden met Oranje de Europese titel en is tijdens grote toernooien een vaste waarde in de selectie.

Familie op weg
De familie van Van Mil is op weg naar Australië. "Wij wensen Loek en zijn familie veel sterkte'', melden Neptunus en de Nederlandse honkbalbond. Cam Vale, de baas van Baseball Australië, en Mark Ready, de eigenaar van Brisbane Bandits, laten in een verklaring weten 'te bidden voor Van Mil, zijn familie en vrienden tijdens deze zware tijden'. 

Meer over dit onderwerp:
HONKBAL ORANJE LOEK VAN MIL OSS AUSTRALIË
Deel dit artikel: