Marco van der Wel lijsttrekker van Partij voor de Dieren bij Provinciale Statenverkiezingen

RIJSBERGEN - Marco van der Wel is gekozen als lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren bij de Provinciale Statenverkiezingen. De uit Rijsbergen afkomstige Van der Wel was voor de derde keer voorgedragen als lijsttrekker.

Op de tweede plaats eindigde Paranka Surminski uit Hoogerheide en nieuw op nummer drie staat Anne-Miep Vlasveld uit Tilburg. 

Groen en diervriendelijk Brabant
Van der Wel is fractievoorzitter. Hij is sinds 2011 lid van de commissies Economische Zaken & Bestuur, Mobiliteit 7 Financiën, Stad & Platteland. De partij gaat zich inzetten voor een groen en diervriendelijk Brabant. Zo wil ze het aantal landbouwdieren verminderen en flink inzetten op het gebied van akkerbouw en vleesvervangers. Ook wil de partij een verbod op megastallen en mestfabrieken.

Verder wil de partij de komende vier jaar vol inzetten op natuurontwikkeling en moet er tenminste twintig miljoen euro per jaar extra worden ingezet voor de aankoop van nieuwe natuurgronden. Bovendien moet de natuur, inclusief alle daarin levende dieren, meer bescherming krijgen en moet er volgens de partij een einde komen aan het bejagen van dieren, zoals nu het geval is op wilde zwijnen, reeën, ganzen en vossen.