'Hond bibbert uit stoel', mysterieuze harde knal in omgeving van Breda was geen F-16

10 december 2018 om 16:29
nl
In Breda en omgeving klonk maandagmiddag rond halfvier een bijzonder harde knal. Veel mensen vragen zich af wat daarvan de oorzaak was, blijkt uit een bezoekje aan de website watwasdieknal.nl. Daar regent het reacties als 'Dat was een harde knal jonge! Al mijn bloed zit nu in mijn nek' en 'Zo dan, alles trilt!'. Vliegbasis Volkel laat weten dat zij niet verantwoordelijk waren voor het geluid.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

"Wat was dat dan?" Die vraag rijst bij iedereen de indringende klap hoorde. Op de 'knallendatabase van Nederland' komen meldingen van de mysterieuze knal binnen uit Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Sint-Willebrord. Maar ook in Dordrecht en Zeeland is het geluid gehoord.

Wachten op privacy instellingen...

 

Vogel tegen raam?
Ondertussen wordt er op de site flink op los gespeculeerd. Was het vuurwerk, vraagt iemand zich af? Dat lijkt uitgesloten, omdat de knal in een flink deel van West-Brabant gehoord is. Een ander denkt het geluid wel te kunnen plaatsen. "Vogel tegen het raam, vogel is dood."

Over de 'knalrating', het volume van de knal, liggen de meningen minder ver uit elkaar. Die rating varieert van 'hard' tot 'zeer hard'. Het geluid leek ook erg op een F-16 die door de geluidsbarrière heengaat, maar dat was volgens vliegbasis Volkel niet het geval. "Wij hebben geen testvluchten gedaan", aldus een woordvoerder. 

Hond bibbert uit stoel
Ook op social media is behoefte aan een antwoord op de vraag: wat was die knal? 

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.