Veel schade na uitslaande brand crematorium Breda

BREDA - In het crematorium aan de Tuinzigtlaan in Breda heeft woensdagochtend een uitslaande brand gewoed. De brand brak rond vier uur uit in het systeemplafond aan de achterzijde van het gebouw. De schade is aanzienlijk.

De brandweer was snel ter plaatse met drie bluswagens. Volgens de Veiligheidsregio kon er moeilijk water worden gewonnen op de plek van de brand, waardoor er extra brandweervoertuigen zijn ingezet. Nadat het vuur onder controle was, werd er nog enige tijd nageblust. 

Schade
Door de brand heeft een van de aula's op het terrein schade opgelopen. "Het plafond is voor een deel beschadigd. De brandweer heeft het plafond verder moeten open zagen om het vuur te bestrijden.  Verder is er rook- en waterschade. 

Daarnaast heeft een technische ruimte met crematieapparatuur waterschade. Het ziet er niet uit."  De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een onderhoudsploeg is bezig om te kijken wanneer de ovens weer opgestart kunnen worden.


Crematiediensten gaan door
Roel Stapper, directeur van uitvaartcentrum Zuylen, laat weten dat de geplande crematiediensten gewoon doorgaan. "We verschuiven ze wel naar een andere aula op het terrein. De uitvaartverzorgers zijn daarvan op de hoogte. Voor de daadwerkelijke crematie wordt uitgeweken naar crematoria in Roosendaal, Bergen op Zoom en Tilburg." Wanneer de getroffen aula weer open kan, is nog niet bekend.


 

Meer over dit onderwerp:
BREDA CREMATORIA ZUYLEN BRANDEN