Daar is de nachtvorst: 7 tips om je auto (niet) te krabben

12 december 2018 om 13:52
nl
De nachtvorst is een feit. Dat betekent dat het weer tijd is voor winter-ergernis nummer één: autoruiten krabben. Gebroken ijskrabbers, bevroren handen en ronkende, opwarmende motors in overvloed. Omroep Brabant zet zeven tips op een rij om je autoruiten ijsvrij te maken en te houden.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

Wil jij 370 euro boete sparen? Zorg dan dat de ruiten van je auto goed ontdooid zijn voordat je vertrekt. Mensen krabben autoruiten met alles wat voorhanden is, van pinpasjes tot zakjes met warm water. Maar werkt nou echt? 

1. Wekker
Zet de wekker tien minuten eerder zodat je rustig kunt krabben. Dat is veel aangenamer dan wanneer je onder tijdsdruk moet krabben. 

2. IJskrabber
Het onmisbare attribuut voor elke automobilist is een extra ijskrabber. Wanneer dat ding breekt, heb je altijd iets achter de hand. (Pin)Pasjes en dergelijke werken namelijk niet zo goed en bovendien beschadigen deze de ruiten. 

3. Handschoen
Leg naast een ijskrabber ook een handschoen in de auto. Je wil dat de autoruiten ijsvrij zijn, maar niet dat je handen bevriezen!

4. Ontdooispray
Er zijn verschillende sprays om autoruiten te ontdooien. Een plantenspuit met ruitenwisservloeistof, de antivriesvariant, werkt ook en is vaak goedkoper.  Na het sprayen van de ruiten kun je veel makkelijker krabben. 

Heb jij echt geen zin eerder op te staan, een ijskrabber aan te schaffen en met ijskoude handen de auto in te stappen? Dan hebben wij nog een aantal tips om compleet te voorkomen dat je moet krabben.  

5. Schone ruiten
Maak de ruiten van je auto ’s avonds schoon met alcohol dat met water verdund is. Op schone ramen blijft vocht minder goed hangen en daardoor bevriezen de ramen dus minder snel. 

6. Deken
Leg ’s avonds een antivriesdeken op de voorruit om het ijs tegen te houden. Een stuk karton werkt vaak ook. Zorg er wel voor dat de ruit droog is voor je de bescherming erop legt, anders vriest het alsnog vast aan de ruit en moet je toch krabben. 

Tot slot de ultieme winter-tip voor automobilisten: 

7. Slotspray
Zorg dat je een flesje slotspray in huis hebt. Ook de sloten van de auto kunnen bevriezen. Wanneer al je alle spullen om het ijs te lijf te gaan in de auto klaar hebt liggen, moet je daar natuurlijk wel bij kunnen. Zet de auto verder niet op de handrem in de winter. Deze kan ook vastvriezen waardoor je, ondanks de schone ramen, niet weg kunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!