Wat gebeurde er precies bij het spoordrama in Oss? Onderzoek gaat nog maanden duren

12 december 2018 om 12:38
Alle tekeningen, brieven, kaartjes en gedichten worden gescand en bewaard (Foto: Daisy Schalkens)
Alle tekeningen, brieven, kaartjes en gedichten worden gescand en bewaard (Foto: Daisy Schalkens)
De recherche is vermoedelijk nog maanden bezig met het onderzoek naar het dodelijke ongeluk met de Stint. Bij dat ongeval in Oss, nu bijna drie maanden geleden, kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar tegen een trein botste.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Hoe dat ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie en de politie. Er is met veel getuigen gesproken, ook met de bestuurster van de Stint die zelf ernstig gewond raakte. 

Inval bij eigenaar
Op enkele locaties is woensdag onderzoek gedaan. Volgens RTV Utrecht heeft het OM invallen gedaan bij meerdere bedrijfslocaties van de Stint. Ook is een inval gedaan bij de woning van Edwin Renzen, eigenaar van het bedrijf dat de Stint produceert. Tegenover RTV Utrecht zegt hij dat er onder meer administratie is meegenomen. 

De Stint zelf wordt uitgebreid onderzocht, onder meer door experts van het Nederlands Forensisch Instituut. Alle verklaringen en analyses van camerabeelden uit de omgeving en dashcambeelden van de trein moeten uiteindelijk een beeld geven van wat er precies is gebeurd. 

"Wij moeten zorgvuldig beoordelen of bij het drama van 20 september een strafrechtelijk verwijt valt te maken. Wij zijn ons bewust van de emoties die hierbij komen kijken", zo laat de persofficier Janine Kramer weten. 

Te vroeg voor conclusies
Op dit moment zijn er nog geen conclusies te trekken, meldt het OM. Overigens doen ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid een - zelfstandig - onderzoek. 

Lees ook onze themapagina over het spoordrama in Oss.

Wachten op privacy instellingen...