Wielerronde Vuelta komt definitief naar Breda en Den Bosch in 2020

12 december 2018 om 13:49
nl
Brabant mag definitief in 2020 een van de grootste wielerkoers verwelkomen. De tweede etappe van de Vuelta gaat in de provinciehoofdstad van start en de volgende dag begint de karavaan in Breda. Hier is die dag ook de finish. De editie van 2020 van de Ronde van Spanje begint eind augustus 2020 in Utrecht met een ploegentijdrit.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De gemeenten Breda en Den Bosch reageerden woensdag enthousiast op de definitieve toewijzing. “De wielersport is populair in Den Bosch. Zo hebben we alle landelijke koersen en de Tour de France in Den Bosch mogen ontvangen en organiseren we jaarlijks het Nationale Wielergala. We zijn dan ook enthousiast dat we onze inwoners en bezoekers in 2020 kunnen laten genieten van de Vuelta a España”, zegt Huib van Olden, wethouder sport van de Brabantse hoofdstad. 

Rood gekleurd
De steden gaan een groot feest van de Ronde van Spanje maken. De steden die meedoen zullen aan de start de rode Vuelta-kleuren hebben en ook in aanloop naar de koers zullen de steden rood kleuren. 

Wethouder van sport uit Breda, Daan Quaars, heeft grootse plannen. “Gaaf dat de Vuelta wielrenners in 2020 echt over de Grote Markt in Breda fietsen. Ik ga ervoor om zoveel mogelijk mensen te betrekken om er samen een heel groot feest van te maken in de stad en regio. We organiseren een Vuelta Café met wisselende thema’s, om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen. We denken bijvoorbeeld aan een Vuelta Ondernemers Café en een Vuelta Cultuur Café en een Vuelta in de wijk Café.” 

De Vuelta behoort met de Giro d’Italia en de Tour de France tot de drie grote wielerrondes. De Ronde van Spanje duurt drie weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.