Video

'Voedselbank on Tour': Christel, John, PSV en... we hebben meer dan 100.000 producten!

13 december 2018 om 17:36
nl
Op de voorlaatste dag van onze actie Samen voor de Voedselbank was de 'Voedselbank on Tour'-karavaan in Eindhoven. Ook daar kwamen weer veel mensen lang houdbare artikelen geven. We telden al even geteld hoeveel we binnen hebben gekregen en... we zijn door de 100.000 producten heen! De teller staat nu op 104.596 artikelen. En het bleef maar binnenkomen in Eindhoven.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

De programma's Brabants Bont, Muziek&Zo en Afslag Zuid hadden de hele dag aanloop van Bekende Brabanders als Christel de Laat en John de Bever. Christel de Laat gooide al haar charme -en agressieve verkooptechnieken- in de strijd en haalde zo heel wat producten binnen.

John de Bever hielp ons ook mee om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen. Zelf gaf hij het goede voorbeeld en ging met verslaggever Daisy de winkel in om een volle mand te kopen.

PSV
Ook was PSV-directeur Toon Gerbrands bij onze uitzending. Hij kwam niet alleen met producten voor onze actie. PSV geeft 100 kaarten aan de vrijwilligers van de voedselbank om ze te bedanken voor het goede werk dat ze doen.

Op naar de 1000
Intussen zijn de inzamelpunten nog steeds open. Bij de Jacobushoeve in Vessem is het een drukte van belang. De een geeft wat meer dan de ander maar ze zijn er met iedere bijdrage blij. Toos uit Someren-Eind heeft een doel. Zij wil duizend producten inzamelen. Ze is al een eind op weg. Goed bezig, Toos!

KerstbomenBuske
Over goed bezig, gesproken. Eerder deze week kregen Koen en Arianne in Brabants Bont vijf kerstbomen van Hanneke die ze mochten weggeven. Donderdag nam het Brabants Buske de bomen in ontvangst en bracht ze naar de vijf winnaars.  

Wachten op privacy instellingen...

Een van de bomen ging naar Chantal uit Tilburg. Ze zit sinds kort in de schuldhulp. De boom zet ze neer op haar dagbesteding. Dan kan iedereen er van genieten. Helmi uit Den Bosch kreeg ook een boom. Buurvrouw Jaimy vroeg hem voor haar aan en het KerstbomenBuske bracht hem bij haar thuis.

Overal blije gezichten! Ook lachen op de gezichten bij de Omroep Brabant studio in Son. Daar belde een chauffeur van Sligro aan. ''Ik heb wat spullen voor de actie'', zegt hij. 'Wat spullen' blijkt een understatement. Er worden meerdere pallets vol goodie bags afgeleverd. Wauw!

Wachten op privacy instellingen...

De uitzendingen van Omroep Brabant vanuit de 'Voedselbank on Tour'-karavaan volg je hier:

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.