Vlammenzee verwoest autowerkplaats aan De Run in Veldhoven - Omroep Brabant
Video

Vlammenzee verwoest autowerkplaats aan De Run in Veldhoven

14 december 2018 om 11:54
nl
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand, die donderdagavond een loods van autowerkplaats Buhne in Veldhoven compleet verwoestte. Evenmin is bekend hoeveel auto's er in vlammen zijn opgegaan en wat de totale schade is. De politie heeft geen aanleiding om uit te gaan van brandstichting.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Wel gaat de brandweer het terrein aan De Run waar het vuur woedde, later vrijdag nog een keer inspecteren. "Mochten hieruit andere signalen naar voren komen, dan zullen we uiteraard opnieuw een afweging maken", aldus een woordvoerder van de politie. Er is niemand gewond geraakt.

Mogelijk terug voor smeulende resten
Het vuur ontstond tegen negen uur donderdagavond en de vlammen sloegen direct uit het dak. Twee uur later had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen heeft niet lang geduurd. Een woordvoerder van de brandweer sluit niet uit dat smeulende restanten nog onder handen genomen moeten worden.

De brandweer bestreed het vuur met ongeveer twintig wagens, waaronder bluswagens, hoogwerkers en watertankauto's.  Brandweerlieden voorkwamen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. De vlammen waren tot in de verre omgeving te zien. Bij de brand zijn gevaarlijke stoffen als asbest vrijgekomen, liet een woordvoerder van de brandweer weten. De loods die in de as is gelegd, was pas gesaneerd. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Explosies
In en om de loods, vijftien bij zeven meter, stonden meerdere auto's. Tijdens de brand waren ook enkele explosies te horen van gasflessen die in de loods stonden. Er werd een NL-Alert verspreid met het advies ramen en deuren te sluiten en de ventilatie in huis uit te zetten. 

De gemeente Veldhoven liet vrijdagmiddag weten dat ze bezig is om de situatie ter plaatse weer op orde te brengen, zoals het herstellen van een verkeersinstallatie. Daarna wordt bekeken of ze wat in de nazorg voor haar inwoners kan betekenen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.