Video

Natasja raakte in schulden en is afhankelijk van Voedselbank: 'Ik kan mijn kinderen nu eten geven'

14 december 2018 om 11:19
nl
Nadat ze in de schulden terecht kwam, kreeg Natasja (35) steun van de Voedselbank. Ze heeft twee kinderen en moet daarnaast van weinig geld rondkomen. Elke vrijdagochtend mag ze haar voedselpakket op komen halen. "Dat zorgt ervoor dat mijn kinderen genoeg te eten hebben."
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Natasja woont samen met haar man en haar twee kinderen (een kindje van acht maanden en een zevenjarig zoontje uit een eerder huwelijk) in Goirle. Ze is nu acht maanden afhankelijk van de Voedselbank. Natasja kwam naar eigen zeggen in de problemen tijdens haar vorige relatie.

Blij met hulp
Inmiddels probeert ze via de kredietbank haar schulden af te lossen en is ze hertrouwd. Ze is heel blij met de hulp die ze nu krijgt. "Na zoveel ellende is het fijn dat er een instantie is waarbij je terecht kan. De Voedselbank zorgt er elke week voor dat ik mijn kinderen voldoende te eten kan geven. Er zit van alles in het pakket: groente, fruit, babyvoeding, maar ook vlees en etenswaren die lang houdbaar zijn. Soms zitten er ook huishoudelijke middelen bij. Dat scheelt heel veel in het weekbudget!"

Elke vrijdagochtend staat ze om elf uur voor de deur bij de Voedselbank om haar pakket op te halen. "Het verbaast me enorm dat er zoveel mensen hulp nodig hebben. Elke keer staat er een lange rij met wachtende mensen, helemaal tot aan de weg." Of ze zich schaamt? "Nee, absoluut niet! Er zijn heel veel mensen in Nederland die in armoede leven. Het is goed dat dat probleem nu een gezicht krijgt." 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.