Al 24 raddraaiers opgepakt na supportersrellen wedstrijd NAC-Willem II

19 december 2018 om 10:43
nl
De politie heeft nu in totaal 24 supporters aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de supportersrellen op 21 oktober bij de voetbalwedstrijd NAC -Willem II. Na afloop van de beladen derby in Breda braken rellen uit. Woensdag werd een 22-jarige Bredanaar aangehouden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de supportersgroepen uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broeksriemen. 

Camerabeelden
Op de dag van de rellen werden al vijf verdachten gearresteerd. Een speciaal team van de politie heeft daarna veel camerabeelden van de incidenten bekeken en geanalyseerd. Vervolgens zijn nog eens zeventien personen aangehouden in de leeftijd van 21 tot 44 jaar. Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, (zware) mishandeling en vernieling.

De aangehouden supporters komen bijna allemaal uit Breda  en omgeving.  Eerder deze week kondigde een politiewoordvoerder ook een onderzoek aan naar de rol van de Tilburgse supporters bij de rellen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.