Baanwielrenner Harrie Lavreysen wint met Nederland goud op teamsprint

14 december 2018 om 23:38
nl
De Nederlandse baanrenners hebben bij de vierde wereldbekerwedstrijd het onderdeel teamsprint gewonnen. In de finale in Londen waren Luyksgestelnaar Harrie Lavreysen en zijn ploeggenoten Roy van den Berg en Matthijs Büchli de thuisrijders uit Groot-Brittannië duidelijk de baas.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Oranje liet een tijd noteren van 42,789 en was bijna anderhalve seconde sneller dan de Britten. Ook in Saint-Quentin-en-Yvelines, Milton en Berlijn waren de Oranje-teamsprinters al de snelsten.

Eerst Frankrijk verslagen
In de eerste ronde hadden Lavreysen, Van den Berg en Jeffrey Hoogland het Franse team in veruit de snelste tijd (42,758) verslagen. Omdat Büchli in de kwalificaties net iets sneller was geweest dan Hoogland, mocht hij de finale rijden. 

Nederland werd op de teamsprint dit jaar zowel wereld- als Europees kampioen. Het brons op de olympische piste van Londen was voor Duitsland dat Polen achter zich hield. 

Brons voor de Oranje vrouwen
Bij de vrouwen pakte Nederland de eerste medaille op de teamsprint in deze wereldbekercyclus. Daarvoor verantwoordelijk waren Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx, die in de strijd om het brons te sterk waren voor Frankrijk: 33,145 tegen 33,494. Het goud ging naar China dat Duitsland versloeg. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.