Guido Weijers waarschuwt Mark Rutte: 'Hij kan mijn conference beter overslaan'

15 december 2018 om 12:24
nl
Cabaretier Guido Weijers heeft een waarschuwing voor Mark Rutte. Als de minister-president vrolijk aan 2019 wil beginnen, kan hij beter de oudejaarsconference van de Bredase cabaretier overslaan. "Ik raad hem aan niet te kijken."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Rutte krijgt er in de oudejaarsconference, die op 31 december om 20.30 te zien is op RTL 4, flink van langs vanwege zijn gedraai rond het afschaffen van de dividendbelasting. "Dat onderwerp zat er al vanaf september in, want toen was hij al aan het draaien", vertelt Guido, die maandenlang try-outs speelde en schaafde aan zijn show. "Het is een heel pijnlijk stukje - voor Mark Rutte dan vooral - en het werkt nog steeds."

Avicii
Maar niet de hele voorstelling gaat over de minister-president. Volgens Weijers was 2018 een goed jaar voor een conference. "We hebben een jaar gehad met heel veel ingrediënten zoals Khashoggi, Avicii die overleed, de privacywetgeving die ingaat en de Oostvaardersplassen. Daar begonnen we het jaar mee en nu begint het gelazer weer van voor af aan. Er is genoeg te vertellen over dit jaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.