Video

'Dit moet ik proberen van me af te zetten', Mikhail Rosheuvel baalt na gemiste kans in slotfase

15 december 2018 om 21:46
nl
Er zijn 86 minuten gespeeld in een ijskoud Zwolle, het staat 0-0 als NAC uitbreekt en de bal via Mounir El Allouchi terechtkomt bij Mikhail Rosheuvel. De snelle rechtsbuiten kapt in de zestien knap zijn directe tegenstander uit en schiet. Maar zijn open kans gaat over. Kans weg, geen doelpunt, geen overwinning. “Dat is wel tekenend voor ons vandaag.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

NAC kreeg verschillende kansen in Zwolle. Te Vrede een paar keer, Verschueren een paar keer en dus Rosheuvel. “We hadden vandaag veel uitgespeelde aanvallen, maar uiteindelijk waren we niet scherp genoeg voor de goal.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Tekenend
De Bredanaars pakten dus voor de tweede keer dit seizoen een punt buitenshuis, al hadden er ook zomaar drie kunnen zijn. Zoals gezegd miste Rosheuvel een grote kans in de slotfase van de wedstrijd. “Ik kap goed naar binnen, maar helaas schiet ik de bal niet binnen. Dat is wel tekenend voor ons vandaag.”  De rappe aanvaller besefte niet dat hij veel tijd had. “Je doet wat er op dat moment in je opkomt. Maar waar het ligt dat we vandaag veel kansen missen? Pure pech, denk ik.” 

Mitchell van der Gaag zag het doelpunt al vallen. “Je ziet hem goed naar binnen kappen, je denkt dat de goal dan toch gaat vallen. Maar het is in ieder geval goed dat we het geloof hebben gehad tot het einde. Dat geeft aan dat we het prima op orde hadden.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Heerenveen-thuis
Nu volgt voor NAC dit kalenderjaar nog een wedstrijd in eigen huis tegen SC Heerenveen. “Ik hoop dan wel een goal te maken”, zegt Rosheuvel. “Dit is wel een wedstrijd om op voort te borduren. Nu kunnen we voor ons eigen publiek het jaar afsluiten en de drie punten in huis te houden.” Maar eerst rest nog een eindje terug in de bus naar Breda. “Ik probeer deze kans van me af te zetten. Muziekje op en er niet meer aan proberen te denken.”

 

Bekijk hieronder het interview met NAC-trainer Mitchell van der Gaag. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.