Michael van Gerwen na bierdouche: 'Ik was helemaal over de zeik, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'

LONDEN - Vlak na zijn eerste wedstrijd op het WK in Londen was Michael van Gerwen nog altijd aangeslagen door een incident net voor de wedstrijd. De Brabander kreeg twee glazen bier over zich heen. "Ik was zo boos toen ik het podium opkwam. Ik zag het helemaal niet aankomen. Het is nergens voor nodig, maar als mensen een paar drankjes op hebben weten ze niet meer wat ze doen.”

 

“Ik weet niet of het voor mij bedoeld was of voor de security. Ik hoorde dat het richting hen werd gegooid, maar ik stond daartussen. Ik kreeg twee glazen bier in mijn nek. Ik was helemaal over de zeik, heb nog nooit zoiets meegemaakt", vertelde Van Gerwen voor de camera van RTL7. 

Op de site van dartszender RTL7darts is goed te zien hoe Van Gerwen een bierdouche krijgt. 

Nog meer bier
Nadat hij het eerste glas bier over zich heen kreeg, keek Van Gerwen naar rechts. Toen werd er nog meer bier gegooid. “Dat kwam in mijn oog. Alles plakte. Ik heb alles moeten wassen, mijn hoofd, mijn nek, mijn handen.”

Schandalig
Volgens dartsverslaggever Arjan van der Giessen was de actie schandalig. Hij vertelt in het radioprogramma Sportlunch dat de biergooier met harde hand is verwijderd door de beveiliging. "Z'n gegevens zijn genoteerd en die komt zijn leven lang bij geen dartswedstrijd meer binnen."

Luister het hele interview met Arjan van der Giessen: 

 

Tijdens de wedstrijd wreef hij vaak zijn handen langs zijn kleding. “Die waren heel ruw van het wassen. Dat vind ik niet fijn. Ik voelde me helemaal niet lekker meer. Je moet toch weer je ritme pakken. Ik voelde me voor wedstrijd heel goed, maar mijn hele concentratie was weg. Ik denk dat er vandaag veel meer inzat dan ik heb kunnen laten zien.”

Het incident was volgens de darter niet te voorkomen. “Het is schandalig, maar voetbalspelers hebben dit misschien wekelijks als ze een corner nemen.”

Meer over dit onderwerp:
MICHAEL VAN GERWEN BIERDOUCHES DARTS WK LONDEN
Deel dit artikel: