Prostituee laat kind van 2 in auto tijdens seksafspraak

16 december 2018 om 13:22
nl
Bij een undercoveractie van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (AVIM) in Breda zijn zaterdag vijf sekswerkers betrapt op illegale prostitutie. Het ging om vrouwen uit Nederland, Roemenië, Zweden en Marokko.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In de auto van een van de vrouwen werd een 2-jarig dochtertje ontdekt. "Over deze bizarre situatie is telefonisch contact geweest met de organisatie Veilig Thuis", laat de coördinator weten. "Het dossier van dit gezin is bij hen bekend en daar wordt vanuit Veilig Thuis aan gewerkt.”

Medewerkers van AVIM deden zich voor als potentiële klant. Ze maakten een afspraak met hen naar aanleiding van hun seksadvertenties op internet en lokten hen naar een hotel in de omgeving van Breda. 

Bepaalde afhankelijkheid
Daar gingen ze het gesprek aan met de vrouwen. Hun leeftijd werd gecheckt, hun verblijfsvergunning werd bekeken en er werd uitgezocht of ze dit werk vrijwillig doen. "Alle gecontroleerde vrouwen zeiden dat dit het geval is, maar wel vanuit een bepaalde afhankelijkheid", vertelt een van de coördinatoren van de actie. "In de meeste gevallen voelden ze zich vanwege hun beroerde financiële situatie genoodzaakt dit werk te doen."

Alle vrouwen hadden geen escortvergunning bij zich, die voor deze vorm van prostitutie vereist is. Hier wordt een aantekening van gemaakt en dit wordt doorgegeven aan de gemeente.

Alle vrouwen is verteld dat er een Regionaal Programma Uittreden Sekswerkers bestaat. Dit biedt prostituees hulp en ondersteuning als ze willen stoppen met prostitutie. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.