Inspiratie voor kerstdiner: souschef van restaurant O&O laat zien hoe je stergerecht gemaakt - Omroep Brabant

Inspiratie voor kerstdiner: souschef van restaurant O&O laat zien hoe je stergerecht gemaakt

18 december 2018 om 23:20
nl
Souschef Levi Bunt laat zien hoe je een stergerecht maakt.
Souschef Levi Bunt laat zien hoe je een stergerecht maakt.
Ben je van plan om tijdens de feestdagen een lekker visrecept voor te schotelen aan je gasten? Let dan goed op! Levi Bunt, souschef van het kersverse sterrenrestaurant O&O uit Sint Willebrord trakteert ons vlak voor de feestdagen op een kijkje in zijn keuken. Op het menu staat een tartaar van Japanse Hamachi van Yellowtail Kingfish.
Profielfoto van Guus Beenhakker
Geschreven door
Guus Beenhakker

Deze Japanse Hamachi is een eigen recept van het restaurant, zo vertelt Bunt. "We hebben zelf geëxperimenteerd met de smaken en hoe het eruitziet." Er wordt altijd gezorgd voor een kleurrijk geheel. "De bloemen maken het mooi af. Hiervoor kun je zelfs viooltjes nemen, als het maar mooie kleuren heeft, naast alle groentinten." Zelfs verschil in temperatuur speelt bij het recept een rol: midden op de tartaar ligt een 'bonbon uit de vriezer'.

Bekijk in de video hoe het gerecht wordt bereid.

Wachten op privacy instellingen...

Ingrediënten
Voor wie nog geen kerstproviand heeft aangeschaft en thuis wil experimenteren met het sterrengerecht, geeft de chef een lijst met de ingrediënten, die je volgens hem bij de meeste toko's kan bestellen. 

In de Japanse Hamachi zit olijfolie, mosterd, groenten, bieslook, zout, kiam chai, wosum, ponsu vinaigrette, appel en rettich. De garnering bestaat uit allerlei groenten en kruiden, schijfjes rettich en appel, lavasolie en oestercrème. In de wokolie is de 'shiso leaf tempura' krokant gemaakt. Die werd op smaak gemaakt met algenpoeder. De ijspastille bevat oester, komba crumble en tempurastukjes.

Wachten op privacy instellingen...

 

Eigen teelt
De chefs van het restaurant staan niet alleen maar in de keuken. Een aantal vruchten en kruiden in het gerecht komt uit een eigen kas. "We telen ze zelf, want dat vinden we leuk. Verser worden ze niet", zegt Bunt trots. "Je hebt nog meer feeling met het product en het zorgt voor een beetje extra affiniteit met wat je doet. En het resultaat is ook nog eens mooier."

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.