Chihuahua's, echte baby's of poppetjes van turf, hoe is jouw kerststal gevuld? [OPROEP]

21 december 2018 om 08:38
nl
Zoveel mensen, zoveel smaken. Dat geldt zeker ook als het over kerststalletjes gaat. Waar de één zweert bij een klassieke groep in de stal, gaat de ander voor......chihuahua's. Heb jij ook een bijzonder, uniek, oogstrelend mooi of juist sober en eenvoudig stalletje? Mail een foto naar [email protected] en wie weet wordt jouw stalletje wel wereldberoemd in Brabant.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

We geven vast een voorzetje. We noemden al de kleine hondjes op het Instagram-account @chihuahuachicks. Maar het abstracte stalletje van Sjoerd valt ook op. En dan is er nog Boscafé De Rode Lelie in Oisterwijk die in de buitenlucht een prachtige kerstgroep aan een waslijn heeft gehangen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Museum Klok& Peel in Asten pakt uit met een kerststal en kerstgroep van turf. Het pronkstuk is gesneden uit zogenaamde 'witte turf', die zo'n tweeduizend jaar geleden is gevormd, ofwel in de tijd dat Jezus-Christus werd geboren. De witte turfbrokken waaruit de kerststal is gemaakt komen uit Noord-Duitsland, uit de Esterweger groeve in de deelstaat Nedersaksen.    

De kerststal is bescheiden van afmeting en aandoenlijk in zijn eenvoud. De groep rond de kribbe van Jezus maakt deel uit van de manifestatie 'Museum in Wintersfeer'. 

 

 

Echte baby in het stro
Kinderboerderij Uden toont een levende kerststal met een echt kindeke Jezus in de kribbe op Tweede Kerstdag. Als het plan slaagt, gaan vijf baby's deze rol afwisselend invullen. De pasgeborenen worden hierbij begeleid door hun kersverse ouders. Voor hen is een rol weggelegd als Jozef en Maria. De kinderboerderij hoopt op voldoende aanmeldingen van gezinnen om de jaarlijkse traditie gaande te houden.

 

 

Kribkesroute
Wie wandelen in de buitenlucht wil combineren met kerstsfeer, kan terecht in Liempde. Van zondag 16 december tot en met zondag 6 januari vindt de zevende editie plaats van de Kribkesroute met maar liefst 230 kerststallen. Wandelaars kunnen kiezen uit drie routes en er is rekening gehouden met minder validen en kleine kinderen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Sint-Jan
De kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch is een jaarlijks terugkerende publiekstrekker en behoort misschien wel tot de fraaiste kerststallen van Nederland. In de kerststal wordt het gehele kerstverhaal tot leven gebracht. 

Het thema van dit jaar 'Naastenliefde' is op bijzondere wijze in een route uitgewerkt. Al lopend door de kerststal moet je wel goed blijven opletten, want niet alles is steeds zichtbaar… Zag ik daar nou een engel of niet? De kerststal is dagelijks gratis te bezoeken tot en met 3 februari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.