Honderden arbeidsmigranten voorlopig nog niet gevestigd op camping Zwarte Bergen - Omroep Brabant

Honderden arbeidsmigranten voorlopig nog niet gevestigd op camping Zwarte Bergen

20 december 2018 om 23:24
De gemeenteraad Bergeijk praat over de Zwarte Bergen (foto: René van Hoof).
De gemeenteraad Bergeijk praat over de Zwarte Bergen (foto: René van Hoof).
Camping de Zwarte Bergen in Luyksgestel wordt voorlopig geen woonoord voor arbeidsmigranten. Het college van Bergeijk gaat eerst onderzoek doen naar huisvesting van de ruim achthonderd arbeidsmigranten in de gemeente, beloofde wethouder Mathijs Kuijken donderdagavond in de gemeenteraad.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het plan van de nieuwe exploitant van camping de Zwarte Bergen om honderden buitenlandse werknemers te huisvesten op de camping, zorgt voor veel onrust in de gemeente. Tegenstanders verzamelden ruim tweeduizend handtekeningen en gaven die aan burgemeester Callewaert van Bergeijk. Initiatiefnemer Cees Kuijken vertelde tijdens de raadsvergadering niet tegen buitenlanders te zijn, maar wel tegen de komst van grote groepen buitenlandse werknemers op de camping.

Onderzoek
De gemeente gaat nu eerst onderzoeken wat voor de ruim achthonderd arbeidsmigranten de beste huisvesting zou kunnen zijn. De migranten leven vaak in slechte omstandigheden. Volgens de fractie van GroenLinks-PvdA zijn het veredelde kippenhokken.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Recreatie
Veel raadsleden zouden graag zien dat de Zwarte Bergen een camping blijft voor vakantiegangers.  De nieuwe exploitant ziet daar echter geen brood in. Of er alsnog arbeidsmigranten op de Zwarte Bergen mogen gaan wonen wordt pas in de loop van volgend jaar duidelijk. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...