Cao-acties op Eindhoven Airport van de baan: vakbonden en werkgever Viggo komen tot een akkoord - Omroep Brabant

Cao-acties op Eindhoven Airport van de baan: vakbonden en werkgever Viggo komen tot een akkoord

21 december 2018 om 17:44
nl
Cao-acties van werknemers in de passagiers- en bagage-afhandeling op Eindhoven Airport lijken definitief van de baan. Vakbond FNV Luchtvaart en werkgever Viggo hebben voorlopige afspraken gemaakt over arbeidsvoorwaarden voor de 450 medewerkers.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Zo wordt de vergoeding voor onregelmatige werktijden verhoogd en gaan de salarissen omhoog. De leden van de vakbond moeten nog instemmen met het resultaat.

De bond stelde Viggo vorige week een ultimatum en dreigde met acties rond de kerst op de grootste regionale luchthaven van Nederland. De gesprekken werden daarop hervat en nu ligt er een onderhandelingsresultaat.

Eigen cao
De werknemers van Viggo willen een eigen collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in plaats van het huidige personeelsreglement waarin de vakbonden niet zijn betrokken. Het personeel is het volgens FNV Luchtvaart zat dat Viggo eenzijdig wijzigingen kan doorvoeren. Ook willen ze onder andere dat er een onafhankelijk functiewaarderingssysteem wordt ingevoerd en dat iedereen dezelfde onregelmatigheidstoeslag ontvangt. 

Zo is nu afgesproken dat de salarissen met twee procent stijgen, krijgen de vaste medewerkers in februari 200 euro overgemaakt en de onregelmatigheidstoeslag wordt voor iedereen gelijk. Ook komt er een onafhankelijk onderzoek naar de werkdruk en een aanvaardbare bezettingsnorm op alle afdelingen van Viggo.

Hele sector
FNV Luchtvaart heeft dit jaar met afhandelbedrijven op Schiphol afgesproken dat er een cao voor de hele sector komt, zodat bedrijven niet meer op personeelskosten kunnen concurreren. De directie van Viggo heeft besloten om mee te doen in de onderhandelingen over deze sector-cao die ingaat op 1 januari 2020. De afspraken die nu tussen FNV en Viggo voor 2019 zijn gemaakt  zijn een aanloop naar die sector-cao.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.