NAC sluit 2018 af met een waar spektakelstuk, 4-2 zege tegen negen man van Heerenveen

22 december 2018 om 19:35
NAC heeft het kalenderjaar afgesloten met een overwinning op sc Heerenveen. In een wedstrijd vol spektakel hield de thuisploeg het hoofd koel. Bij de bezoekers werden twee spelers en de trainer met rood weggestuurd. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag speelde de overtalsituatie goed uit en stapte met een 4-2 overwinning van het veld.

Als het doel van NAC-sc Heerenveen klantenbinding was, dan zijn de clubs daar absoluut in geslaagd. Naast de NAC-fans was namelijk ook de neutrale toeschouwer de absolute winnaar. Een wedstrijd in hoog tempo, met veel leuke en bijzondere momenten.

Na elf minuten was er al twee keer gescoord. Mitchell te Vrede liet het stadion na zeven minuten ontploffen toen hij een voorzet van Greg Leigh tegen de touwen werkte. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, Ben Rienstra maakte een paar minuten later de gelijkmaker.

Rood Heerenveen
De voormalig Willem II-aanvoerder liep twee minuten na zijn treffer hoofdschuddend van het veld. Op advies van de VAR werden de videobeelden van een overtreding van Rienstra teruggekeken, het resulteerde in een rode kaart voor de middenvelder. Met een man minder kwam Heerenveen wel op voorsprong. Mitchell van Bergen kreeg veel ruimte, daar maakte de Ossenaar dankbaar gebruik van. Hij schoot van buiten het strafschopgebied op goal en liet NAC-goalie Benjamin van Leer kansloos.

Op slag van rust raakte Heerenveen nog een speler kwijt. Yuki Kobayashi maakte een stevige overtreding op invaller Mounir El Allouchi. De Japanse middenvelder kreeg direct rood.

Beslissing
Een kwartier na de theepauze kreeg ook trainer Jan Olde Riekerink rood. Hij leverde commentaar op het moment dat zijn ploeg geen penalty kreeg, in de aanval die volgde was NAC wel trefzeker. De frustratie was duidelijk aanwezig. Het doelpunt van NAC was een soort kopie van de eerste treffer. Voorzet van Leigh, doelpunt van Te Vrede.

Met twee man meer zocht NAC de aanval, maar het duurde nog wel even voor het de Friese handbalverdediging wist te breken. Uiteindelijk scoorde Mikhail Rosheuvel twee keer met een kopbal en zo bracht hij NAC de zege.