Video

Schietpartij in buurt van supporterscafé tijdens PSV-AZ, twee gewonden

22 december 2018 om 20:24
nl
In de buurt van PSV-supporterscafé De Aftrap is zaterdagavond een schietpartij geweest. Twee mensen raakten gewond. De melding kwam iets over acht binnen, kort na de start van de wedstrijd PSV-AZ in het Philips Stadion. Het supporterscafé ligt tegenover het stadion.
Geschreven door

Een groot deel van de weg was afgezet door de politie. Volgens een fotograaf ter plaatse lag er veel bloed op straat. Ook zouden er kogelhulzen liggen. 

Een van de slachtoffers zou aan de overzijde van de weg tegenover het café zijn gevonden. Het gaat om een man met een schotwond in zijn been. Een mede-supporter heeft zijn been afgebonden met een riem, volgens twee getuigen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tweede gewonde is ter plaatse in de ambulance behandeld. Ook hebben agenten eerste hulp gegeven.

Getuigen
Waarschijnlijk heeft de schietpartij niet in het café plaatsgevonden, maar buiten. Rond halfnegen stonden nog een aantal supporters naar de wedstrijd te kijken. De politie haalde rustig alle supporters naar buiten. Iedereen werd ondervraagd en van elke bezoeker werden de gegevens genoteerd. "Mogelijk zitten er getuigen tussen", aldus een agent. 

De Aftrap bleef de rest van de avond gesloten. Ook was de Vonderweg dicht. In het café komen veel fanatieke fans, onder meer leden van PSV Fans United. Dit is de officiële supportersclub.

De politie deed verder ook sporenonderzoek en ontvangt graag eventuele beelden van de schietpartij. Ze deed daarvoor een oproep via Twitter. 

Wachten op privacy instellingen...

Camera's
Eerder dit jaar werd besloten om beveiligingscamera's op te hangen in de buurt van het café. De burgemeester nam deze beslissing omdat er volgens de politie slecht zicht was op de situatie rondom het café dat vlak bij het Philips Stadion ligt. De politie omschreef het toen als een 'potentieel veiligheidsrisico'. 

De politie kwam tot haar conclusie na een onderzoek naar eerdere incidenten nabij De Aftrap. Het ging hierbij om een openlijke geweldpleging en een steekpartij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.