Nep is beter dan echt! Brandweervloggers geven tips voor veilige feestdagen

25 december 2018 om 00:00
nl
Brandweervloggers Richard en Rick uit Hank wensen hun Instagram-publiek niet alleen fijne, maar vooral ook veilige feestdagen. Want met zoveel kaarsjes en lampjes zit een ongeluk in een klein hoekje. In een filmpje geven ze tips: "Kaarsjes zijn natuurlijk hartstikke gezellig. Maar gebruik ze niet in kerststukjes en ook niet in de boom!"
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Een uitbundig versierde boom, Jingle Bells op de achtergrond en sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelen. Het is helemaal kerst in de vlog van Richard en Rick. En met de tips van de heren blijven de feestdagen ook vooral een feestje. "De kunstkerstboom is veel brandveiliger. Maar kies je toch voor een natuurlijke boom, pak er dan één met kluit. Die kun je dan elke dag water geven en zo blijft hij vochtig." 

Wachten op privacy instellingen...

De mannen vervolgen: "Zorg dat je niet te veel apparaten gebruikt in één stekkerdoos en zorg dat je een stekkerdoos gebruikt voorzien van een KEMA-keurmerk."

En de laatste tip van Richard en Rick: "Denk goed na waar je de kerstboom neerzet. Zorg dat je vluchtroutes vrij zijn en zet hem niet naast andere brandbare materialen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.