Extra onderzoek naar ongeluk met spookrijder op A73 waarbij Dominique uit Tilburg om het leven kwam

27 december 2018 om 20:03
nl
Er is nog veel onduidelijk rondom het fatale ongeluk met een spookrijder op de A73, eind vorig jaar. Een 26-jarige man uit Polen botste frontaal op de auto van de 22-jarige Dominique Lousberg uit Tilburg. Ze overleden allebei. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoeken hoe Rijkswaterstaat hiermee om is gegaan.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De man reed in de verkeerde richting de Roertunnel in en botste op de auto van de Tilburgse vrouw. Uit eerder onderzoek op verzoek van Rijkswaterstaat bleek al dat de tunnel waarschijnlijk nog voor het passeren van de spookrijder gesloten had kunnen worden, omdat er een systeem in de tunnel zit dat een signaal moet afgeven als er een spookrijder is. En dit is niet gebeurd.  Volgens het rapport is achteraf niet te bepalen of de sluiting van de tunnel de afloop had beïnvloed. Daarom wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een extra onderzoek.

In het nieuwe onderzoek van de OvV wordt onder meer gekeken naar de omstandigheden rond het ongeluk en de mogelijke invloed van de weginrichting en bebording op de snelweg op de fatale avond. 

Slechte communicatie
Rijkswaterstaat heeft na het ongeluk ook geconcludeerd dat er slecht gecommuniceerd is met de nabestaanden en andere betrokkenen. Zij hebben onnodig lang moeten wachten op informatie. Rijkswaterstaat heeft hiervoor excuses aangeboden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.