Recordzomer voor Eindhoven Airport, luchthaven verwerkt 1,9 miljoen passagiers

EINDHOVEN - Eindhoven Airport heeft de drukste zomer ooit achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook Schiphol en Rotterdam The Hague Airport hadden een topzomer.

Eindhoven Airport verwerkte bijna 1,9 miljoen passagiers. Dat is ruim tien procent meer dan een jaar eerder. De luchthaven hield van tevoren rekening met het verwerken van 1,2 miljoen passagiers

Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlogen 686.000 mensen, wat neerkomt op een groei van bijna negentien procent. Schiphol zag in het derde kwartaal bijna twintig miljoen passagiers aankomen en vertrekken, dik een procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maand augustus vlogen er voor het eerst meer dan 6,8 miljoen passagiers via deze luchthaven. De drukste dag was 10 augustus. Op die vrijdag deden in totaal 269.000 vliegtuigpassagiers Schiphol aan.

Maastricht Aachen Airport
Het aantal passagiers dat vloog via Maastricht Aachen Airport nam naar verhouding het meest toe van alle Nederlandse luchthavens. Sinds mei van dit jaar is het aantal vliegbestemmingen op Maastricht flink uitgebreid. Mede hierdoor verdubbelde het aantal reizigers in het derde kwartaal tot 135.000. Voor Groningen Eelde noteerde het CBS verder een kleine zeventien procent groei, met in totaal 79.000 reizigers.

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN AIRPORT JAARCIJFERS 2018 PASSAGIERS