Video

Fietsbrug tussen Best en Son ingestort

28 december 2018 om 17:15
nl
Een fietsbrug tussen Best en Son is vrijdagmiddag ingestort. Het gaat om de houten brug over het Wilhelminakanaal richting pretpark DippieDoe en Aquabest. Er zijn geen gewonden gevallen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De brug was sinds begin oktober al afgesloten vanwege de slechte staat van de brug. Een voorbijganger reed langs met de auto en zag dat de brug was ingestort. De houten balken die op dit moment in het water liggen, bevatten volgens de voorbijganger rotte plekken. "De voorzorgsmaatregelen hebben hun doel dus goed getroffen", zegt hij. 

'We zagen het niet aankomen'
Een woordvoerder van de gemeente Best zegt dat ze de instorting niet zagen aankomen. "We hadden een paar maanden geleden een reguliere inspectie gedaan. Toen bleek dat er dingen mis waren met de dwarsliggers - een belangrijk onderdeel van een brug - hebben we nog een inspectie gedaan. We vertrouwden de staat van de dwarsliggers niet, dus hebben we uit veiligheid besloten hem af te sluiten", zegt de woordvoerder. 

De woordvoerder laat weten dat ze na het afsluiten van de brug nog niet wisten of ze de brug zouden vervangen, herstellen of verleggen. "Dat de brug zou instorten, hadden we in ieder geval niet verwacht." 

Drukke brug
De brug was voordat hij werd afgesloten, een drukke brug waar veel fietsers en wandelaars overheen kwamen. Het was een verbinding tussen de Terraweg en de NCB-weg. Vooral mountainbikers fietsten erover heen, omdat de brug langs de bossen van Best lag. 

 

De periode dat de brug was afgesloten, werden fietsers en voetgangers omgeleid via de Eindhovenseweg Zuid. 

De scheepvaart is door de instorting ook gestremd. Het water was buiten recreatievaart, ook begaanbaar voor beroepsvaart. Vrachtverkeer kan er nu voorlopig niet meer langs. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.