Video

Michael van Gerwen: 'Er staat maar één Brabander in de WK-finale'

28 december 2018 om 14:24
nl
Michael van Gerwen barst van het zelfvertrouwen. De Vlijmenaar zit bij de laatste acht op het WK darts in Londen en ziet zichzelf de eindstrijd halen en winnen. "Ik ben de beste. Dat weten de anderen ook", zegt hij vol bravoure.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Van Gerwen mag best wat praatjes hebben tijdens de slotweek van het belangrijkste dartstoernooi van het jaar. Hij speelt een goed WK. Tegen Adrian Lewis was zijn gemiddelde ruim 108. Geen record, maar zo goed gooide nog niemand op dit wereldkampioenschap. 

Ook de prestaties van provinciegenoot Benito van de Pas zijn prima. Big Ben zit bij de laatste zestien. In theorie zou er zelfs een Brabantse finale kunnen komen. "Dat gaat niet gebeuren. Er staat maar één Brabander in de finale en dat ben ik", aldus Mighty Mike.

Bekijk de video in de tweet. Daaronder gaat de tekst verder.

Wachten op privacy instellingen...

De Vlijmenaar heeft respect voor de prestaties van Van de Pas. "Hij doet het heel netjes. Maar hij zit natuurlijk wel aan de makkelijke kant van het speelschema." Ook Van Gerwen weet dat Big Ben een dramatisch jaar achter de rug heeft, waarin de Tilburger zelfs dacht aan stoppen. "Hij zet geweldige prestaties neer op dit WK. Nogmaals, dat is netjes."

Wachten op privacy instellingen...

Big Ben speelt vrijdagmiddag, rond 15.00 uur, in Londen om een plek bij de laatste acht tegen Brandon Dolan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.