Oeps! Aftelklok naar nieuwe gemeente Altena loopt 24 uur voor

30 december 2018 om 19:27
nl
Het ligt niet in een andere tijdzone, toch zal in Altena het jaar 2019 één dag eerder beginnen dan in de rest van Nederland. Op de website van Altena2019 tikt al maanden een aftelklok de dagen, uren en seconden af naar de start van de fusiegemeente op 1 januari 2019, maar die klok loopt 24 uur voor!
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

In de nacht van oud op nieuw fuseren Werkendam, Woudrichem en Aalburg tot de nieuwe gemeente Altena. Op de website Altena 2019 telt een klok al maandenlang de nog resterende dagen, uren en minuten af richting de officiële start van de nieuwe gemeente. De programmeurs van de website hebben echter niet goed geteld en zijn één dag te vroeg bij de finish.

Het bewijs: screenshot van de aftelklok
Op zondagavond 30 december om 18.44 uur geeft de website aan dat er nog nul dagen te gaan zijn tot 2019, nul dagen tot de fusie, nul dagen tot de start van de nieuwe gemeente Altena. Sterker nog, volgens de website is die fusie  over ruim vijf uur een feit en daarmee ook de start van het nieuwe jaar 2019. 

Uiteraard hebben we een screenshot gemaakt van deze hilarische blunder. De screenshot hebben we echter ook gemaakt, met in het achterhoofd dat er wel even iemand komt om de klok weer 24 uur terug te zetten. Een hilarisch foutje wegpoetsen heet dat, maar deze 'moet in de archieven'.   

Ambtenaren en projectgroepen
In opmaat naar de nieuwe gemeente Altena zijn tientallen ambtenaren en diverse projectgroepen soms meerdere jaren bezig geweest met de voorbereiding van de fusie. De website en klok vielen onder het projectbureau Altena2019.

UPDATE: Altena is wakker, de website is inmiddels aangepast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.