Mathieu van der Poel botst op steward, maar wint toch - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel botst op steward, maar wint toch

30 december 2018 om 22:01
nl
Van der Poel botste op een steward.
Van der Poel botste op een steward.
Mathieu van der Poel blijft maar winnen. Zondagavond was hij in Diegem ook weer de beste tijdens de Superprestige. Hij kwam weer solo over de streep. Halverwege de koers leek het daar niet op, want Van der Poel ging naar de grond na een botsing met een steward.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Hij raakte zijn eerste plaats even kwijt en voelde aan zijn nek. Grote gevolgen had het niet. Van der Poel kon verder, reed weer naar de koppositie en kwam uiteindelijk als winnaar over de streep.

"Ik zag die man eerst rechts staan. Ik dacht dat hij zou blijven staan, maar hij  twijfelde en ging nog naar links. Ik knalde er vol op en voelde mijn nek kraken. Mijn nek plooide helemaal dubbel. Dat zal morgen wel stijf zijn", zei Van der Poel na de wedstrijd tegenover Sporza. Het was schrikken, meer niet. "Ik neem die man niets kwalijk."

"Hij deed dat niet met opzet. Het is wel jammer dat het gebeurt want ik had wel wat moeite om daarna weer het juiste ritme te vinden", aldus Van der Poel.

Wachten op privacy instellingen...

Alleenheerser

Van der Poel blijft door zijn zege de absolute koning van de Superprestige. In totaal zijn er nu zes van de acht wedstrijden gereden in de strijd om de Superprestige, zes keer kwam Van der Poel als eerste over de finish. Hij heeft negentig punten, uiteraard de maximale score. Toon Aerts staat tweede, met tien punten achterstand. Wereldkampioen Wout van Aert volgt op 24 punten van de klassementsleider. De laatste twee wedstrijden in de Superprestige zijn halverwege februari.

"Ik ben wel blij om hier opnieuw te winnen. Ik koers heel graag in Diegem. Ik blijf hier ongeslagen en kan gelukkig naar het nieuwe jaar toe. Of ik alle 8 de Superprestige-manches kan winnen? Dat zou wel eens leuk zijn."

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.