Video

Twintig seniorenwoningen zitten al vijf weken zonder deurbel

31 december 2018 om 17:29
nl
Bewoners uit seniorencomplex La Scala in Eindhoven zitten inmiddels vijf weken zonder intercom en deurbel. Het gaat om zo'n twintig woningen waar de bel het niet doet. Wooncorporatie Wooninc weet van de problemen, maar de oorzaak is nog niet gevonden. Bewoners vermoeden dat het door de onlangs uitgevoerde renovaties komt.
Profielfoto van Paul Giezen
Geschreven door
Paul Giezen

Het is het gesprek van de dag in La Scala. De storing levert vervelende situaties op voor de bewoners. Meneer Terborg is een aantal keer zijn visite bijna misgelopen die voor de deur stond. "Afgelopen week stond er twee keer visite voor de deur en die bellen mij dan op. "Hey ben je niet thuis?", terwijl ik gewoon thuis was. Maar ja, die bel doet het niet. Ik ben echt boos. Ik vind het gewoon geen stijl." 

 

 

Een andere bewoner vindt het ook veel te lang duren voordat de intercom en bel gemaakt worden. "Wij zijn allemaal al op leeftijd. De meeste mensen zijn hier rond de tachtig jaar oud. Wij lopen niet meer zo makkelijk en snel." Lang niet alle bewoners hebben er last van. "Wij wonen op de hoek en hebben geen bel, mijn buren wel en daar de buren van weer niet." 

 

Wachten op privacy instellingen...

Wat precies de oorzaak is weten de bewoners en wooncorporatie niet. Het is wel toevallig dat de storing samenviel met renovaties in het pand. Tijdens de renovaties zijn er gaten in de muren geboord en vermoedelijk is toen de bedrading van de elektriciteit beschadigd. Het is alleen nog niet bekend waar. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.