Ravage na plofkraak geldautomaat in Eindhoven, ruiten sneuvelen bij huizen in omgeving - Omroep Brabant
Video

Ravage na plofkraak geldautomaat in Eindhoven, ruiten sneuvelen bij huizen in omgeving

1 januari 2019 om 08:38
nl
Een plofkraak in het winkelcentrum aan het Biarritzplein in Eindhoven heeft dinsdagochtend een ravage veroorzaakt. Doelwit was een geldautomaat van de ABN Amro bij de drogisterij van Kruidvat. Ruiten van huizen 150 meter verderop sneuvelden door de kracht van de explosie. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Het winkelcentrum is  gevestigd in de wijk Achtse Barrier. De voorgevel van het pand waar de geldautomaat was ingebouwd, is ingestort. In de wijde omgeving liggen stenen en glasscherven. Ook een autoruit liep grote schade op.

Bekijk de video en lees daarna verder:

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Veel politie op de been
De plofkraak werd rond kwart over zeven gepleegd. De politie is met veel mensen paraat, ook de recherche, deskundigen op het gebied van explosieven en forensisch onderzoek en de wijkagent zijn ingeschakeld. De omgeving is ruim afgezet en het onderzoek gaat geruime tijd duren, zo meldt een politiewoordvoerster desgevraagd.

Ze is op zoek naar getuigen, want vooralsnog is niet duidelijk hoeveel mensen de plofkraak gepleegd hebben en of ze van een auto of scooter gebruik hebben gemaakt. De woordvoerster laat verder weten dat niemand geëvacueerd hoeft te worden en dat contact gezocht wordt met de eigenaar van het filiaal van Kruidvat waar de geldautomaat was ondergebracht.  

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.