Video

‘Shit, dat is mijn appartement’, Eindhovenaar Tejo ziet zijn balkon in brand staan

1 januari 2019 om 18:39
nl
Het nieuwe jaar kende geen gelukkige start voor Tejo Verdonschot uit Eindhoven. De champagneglazen waren nog niet leeg of Verdonschot werd kort na middernacht gebeld door zijn buurman dat er brand was in het appartementencomplex aan de Torenallee. Verdonschot was in het buurthuis de jaarwisseling aan het vieren. Toen hij buitenkwam zag hij het al: ‘Shit, dat is mijn appartement’.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

Op dat moment werd er al volop geblust. Verdonschot: “Toen de brandweer het sein op veilig had gezet, kon ik naar mijn appartement om de schade op te nemen.” En die was niet gering. Zijn fleurige balkon had door de brand een zwartgeblakerde aanblik gekregen. “De spullen in mijn kamer zijn niet echt beschadigd. Wel is er veel roet- en waterschade. Bovendien had de brandweer een gat in mijn voordeur gezaagd om binnen te kunnen komen.”

Siervuurwerk
Verdonschot weet inmiddels de vermoedelijke oorzaak van de brand. “Een buurtgenoot heeft een filmpje gestuurd waarop is te zien dat een deel van siervuurwerk mijn balkon op schiet”, vertelt hij. 

 

 

Door de brand is de woning tijdelijk onbewoonbaar. “Ik krijg tijdelijk elders onderdak. Het kan volgens de verzekeraar en woningcorporatie nog maanden duren voordat ik terug in mijn appartement kan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!