Video

Wim Daniëls denkt dat hij een praatje moet houden over carnaval, maar wordt gehuldigd als ereburger

2 januari 2019 om 20:29
nl
Met een smoesje was hij naar het gemeentehuis gelokt. Of taalvirtuoos Wim Daniëls in Beek en Donk iets wilde vertellen over carnaval en taal. Het bleek echter om hemzelf te gaan. Wim Daniëls is dinsdagavond benoemd tot ereburger van de gemeente Laarbeek.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis kreeg Daniëls uit handen van burgemeester Frank van der Meijden een oorkonde en een gouden draagspeld.

Wim Daniëls is geboren in Aarle-Rixtel en woonde lange tijd in het dorp. Inmiddels woont hij in Eindhoven maar hij grijpt elke gelegenheid aan om zich positief uit te laten over het dorp en de gemeente, meent de gemeenteraad.

Overigens komt het vaker voor dat een ereburger niet in de gemeente woont? Guus Meeuwis komt uit oorspronkelijk Mariahout en is ook ereburger van Laarbeek. “Ik ben ook ooit Helmonder van het jaar geweest, terwijl ik nooit in Helmond heb gewoond”, vertelt Daniëls. “Dat vond ik iets merkwaardiger, maar dat was ik trouwens ook heel blij mee.”

Geboortedorp Aarle-Rixtel

"In zijn optredens, bijvoorbeeld in televisieprogramma’s zoals Pauw, Spijkers met Koppen, vertelt hij vaak over Aarle-Rixtel. Als auteur van boeken over Brabant, dialecten en taal, schreef hij ook over zijn geboortedorp. Zo schreef hij een boek over familienamen in Aarle-Rixtel en is hij medeauteur van een boek over Kasteel Croy."

Daniëls was van 2009 tot 2016 voorzitter van de Stichting Brabants Dialectenfestival en is lid van het Comité van Aanbeveling van de cultuurtempel Kouwenbergs Kerkje in Aarle-Rixtel.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.