Oud-burgemeester over stokers in Veen: ‘Geen misdadigers, maar mensen die het randje opzoeken’

3 januari 2019 om 13:37
nl
“Ze hebben een uitlaatklep nodig. In dit geval is het doorgeslagen ondeugendheid. Het zijn echt geen misdadigers, maar mensen die het randje opzoeken." Fons Naterop, sinds 1 januari oud-burgemeester van de voormalige gemeente Aalburg, is niet opgelucht zijn dat hij nu van Veen af is. De afgelopen tien jaar had hij jaar in, jaar uit te maken met de stokers in Veen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“In de rest van Brabant hebben ze kermissen en carnaval en dat hebben ze hier in het Land van Heusden en Altena niet. Ze hebben een uitlaatklep nodig en dat doen ze dus in Veen met het autostoken. En geen normale auto, maar een sloopauto. Ik ga het in die zin bagatelliseren: het is wat het is.”

 

De afgelopen tien jaar stond Veen rond de jaarwisseling altijd in het brandpunt van de mediabelangstelling. Nogal wat politici hebben ‘de media’ opgeroepen om terughoudend te berichten over Veen omdat dat de stokers in de kaart zou spelen. 

Fons Naterop is het daar niet mee eens: “Als daar wat gebeurt dan moet je erover berichten. Maar als je naar de sociale media kijkt, dan gebeurt dat vooral veroordelend. Daar heb ik grote moeite mee”, zegt de oud-burgemeester.    

Twee kapiteins op één schip
Tijdens de afgelopen jaarwisseling waren er in Aalburg min of meer twee kapiteins op het gemeentelijk schip. Naterop was om middernacht burgemeester af en Marcel Fränzel trad aan als waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Altena, waar Veen vanaf dat moment onder viel. Naterop: “Marcel Fränzel heeft bij mij overnacht. We hebben het samen afgestemd en zo was het goed.”

Dat de stokers in de nieuwjaarsnacht zelfs de enorme roadblocks wisten te omzeilen en er toch in slaagden om op het kruispunt auto’s in de fik te steken hebben beide burgemeesters ook gezien. “Je kunt daar nogmaals alles van vinden en daar mag ook iedereen iets van vinden, maar laat ze de lol ook maar even hebben gehad”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.